Polévka s mlhovinou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s mlhovinou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 9224 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
5 g | Petržel - nať |
1 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Vývar z hovězích kostí |
40 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
7% Kalorie 148 kcal
Kilojoule 618kJ
1% Sacharidy 4 g
14% Tuky 10 g
46% Sodík 916 mg
23% Bílkoviny 13 g
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 135,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí , Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s mlhovinou postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu očistíme a drobně nakrájíme. Uvaříme ji ve vývaru z kostí doměkka. |
2 | Nakonec do polévky všleháme vejce a přidáme nasekanou petrželovou nať. Polévku podle chuti osolíme. |