Jarní salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní salát
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 9241 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 ks | Karotka |
1 ks | Kedlubna |
1 kávová lžička | Olej stolní |
4 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Pšeničné klíčky |
1 ks | Salát hlávkový |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,4mg |
Draslík | 303,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Karotka, Kedlubna, Olej stolní, Pšeničné klíčky, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jarní salát postup přípravy receptu:
1 | Opraný a osušený salát natrháme na menší kousky. |
2 | Oškrábanou karotku a oloupanou kedlubnu nastrouháme nahrubo. |
3 | přidáme jemně nasekané mladé lístky kedlubny a vojtěškové klíčky, promícháme ve velké skleněné nádobě a zalijeme sladkokyselou zálivkou připravenou z oleje, citronové šťávy, soli, pepře a cukru. |
4 | Ihned podáváme. |