Játra s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játra s vejci
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9267 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Cibule |
200 g | Játra telecí |
1 špetka | Kmín celý |
10 g | Olej stolní |
5 g | Petržel - nať |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 582,1mg |
Draslík | 422,5mg |
Vláknina | 571,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra telecí, Kmín celý, Olej stolní, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Játra s vejci postup přípravy receptu:
1 | Na oleji osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájená játra a dusíme doměkka. |
2 | Potom vše zalijeme rozšlehanými, osolenými vejci a necháme je na játrech srazit. |
3 | Hotový pokrm posypeme drceným kmínem a jemně nasekanou petrželkou. |