Drůbeží guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbeží guláš
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9269 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Cibule |
1 ks | Citrony |
500 g | Kuře |
20 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Protlak rajčatový |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 199,5mg |
Draslík | 938,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Kuře, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drůbeží guláš postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce kuřete nakrájíme na kousky, osolíme a opečeme na másle. Zaprášíme moukou, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vývarem a dusíme. |
2 | K měkkému masu přidáme jemně nakrájenou, spařenou cibuli, oloupaná, na čtvrtky nakrájená rajčata a citronovou šťávu a kůru. Necháme povařit. |
3 | Hotový pokrm posypeme jemně nasekanou petrželkou. |