Recept

Štrůdl z tvarohového těsta

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Štrůdl z tvarohového těsta 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 9280

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
5 dkg Hrozinky
6 ks Jablka
250 g Mouka polohrubá
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
5 dkg Ořechy vlašské
0,5 kávová lžička Skořice mletá
4 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
250 g Tuk rostlinný
250 g Tvaroh jemný
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 540 kcal
Kilojoule 2 259kJ
18% Sacharidy 65 g
37% Tuky 28 g
12% Sodík 233 mg
21% Bílkoviny 12 g

Štrůdl z tvarohového těsta postup přípravy receptu:

1

V míse si připravíme hladké těsto z tvarohu, tuku, 2 lžiček vanilkového cukru, 2 lžic moučkového cukru, mouky a špetky soli.

2

Jablka oloupeme a nakrájíme na menší placaté kousky nebo nastrouháme nahrubo.

3

V misce si rozmícháme 3 lžíce pískového cukru se skořicí a vanilkovým cukrem.

4

Připravené těsto si rozdělíme na 2 díly a na pomoučeném vále vyválíme 2 delší pláty asi 2-3 mm silné a asi 30 cm dlouhé. Každý přeložíme tak, že si prostředek necháme na naplnění a přeložíme přes něj dva konce plátu. Opatrně je přendáme podélně na plech, který jsme si vyložily papírem na pečení.

5

Nejprve si naplníme jeden plát tak, že těsto rozevřeme, lehce posypeme strouhankou, položíme vrstvu jablek, přidáme rozinky, vlašské ořechy, pocukrujeme skořicovým cukrem a opět asi jednou lžící posypeme strouhankou, která nám vsaje šťávu z jablek. Nejprve zakryjeme jedním koncem plátu a přes něj přeložíme druhý konec. Stejným způsobem naplníme druhý plát z těsta.

6

Oba štrůdly potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme prudčeji asi 20-25 minut.

7

Po upečení vyjmeme, necháme zchladnout, pocukrujeme a můžeme podávat.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Štrůdl z tvarohového těsta
Moc dobře a podrobně napsaný recept![:sunglasses:, každopádně palec nahoru!smile Na závinu jsem navíc vytvořila pomocí mřížkovacího válečku ozdobnou mřížku. Tentokrát jsem dělala z hladké mouky, ale používám i polohrubou. Nepotírala jsem na povrchu žloutkem. Tohle těsto je opravdu velice dobré, nelepí se, může se použít i pro diabetiky, cukr není nutné do těsta dávat, těsto nechávám chvíli v chladu odpočinout. Hodí se i na různé šátečky apd.a taky se dobře zamražuje.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept