Recept

Ryba ve sladkokyselé omáčce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (24%)
ID receptu: 9409

Ingredience

55 g Bambusové výhonky
2 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Cukr třtinový
125 ml Hovězí vývar základní
670 g Kapr obecný
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Ocet rýžový
50 g Olej stolní
1 polévková lžíce Omáčka sójová
30 g Paprika zelená
30 g Paprika červená
1 polévková lžíce Solamyl
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 263 kcal
Kilojoule 1 102kJ
3% Sacharidy 10 g
96% Tuky 72 g
13% Sodík 267 mg
38% Bílkoviny 21 g

Ryba ve sladkokyselé omáčce postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a naříznutou rybu zevnitř a zvenčí osolíme a obalíme v mouce včetně hlavy a ocasu.Takto připravenou rybu osmažíme z obou stran na pánvi do zlatohnědého nádechu.Necháme okapat na ubrousku a dáme na vyhřátý talíř.

2

Připravíme si omáčku.Na rozehřátý olej na pánev dáme očištěnou a nakrájenou zeleninu na slabé proužky,restujeme za stálého míchání asi minutu.Přidáme najemno nakrájený zázvor,cukr,ocet a sójovou omáčku.Promícháme,přidáme vývar a uvedeme do varu.Jakmile začne směs vařit přidáme kukuřičný škrob a vaříme za stálého míchání dokud nevznikne hustá omáčka.Tou přelijeme rybu.

3

Ozdobíme lístky koriandru a podáváme.

Poznámka

Tomuto pokrmu se také říká \\"ryba od pěti vrb\\".Název s e vztahuje k pěti druhům zeleniny z nichž se vyrábí omáčka. .....Z ryb je ještě vhodný pstruh,kanic,vlkouš,chňapal,karas.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept