Játrový závitek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játrový závitek
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9422 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Játra vepřová |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
160 g | Telecí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 198,2mg |
Draslík | 415,1mg |
Vláknina | 79,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra vepřová, Slanina vepřová, Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Játrový závitek postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso omyjeme a nakrájíme na plátky. Omyté plátky jater a masa naklepeme, osolíme a opepříme. |
2 | Na telecí plátek položíme plátek jater, na něj proužek slaniny, zabalíme a upevníme párátkem. Závitky zprudka opečeme na másle. |
3 | Maso vyjmeme, šťávu zředíme trochou vývaru (nebo vody) a krátce povaříme. |