Vařená slepice se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařená slepice se zeleninou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 9520 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1200 g | Slepice |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 234,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Slepice, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařená slepice se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Uvařenou slepici naporcujeme, osolíme a opečeme na másle. Poté ji mírně podlijeme, podusíme zhruba 10 minut, přidáme oloupané a na menší kostky nakrájené brambory a cibuli. Brambory osolíme a vše dusíme dalších 10 minut. |
2 | Papriky omyjeme, očistíme, nakrájíme na proužky. Rajčata oloupeme a nakrájíme a spolu s paprikami přidáme ke kuřeti. Vše řádně promícháme se šťávou z kuřete, posypeme nasekanou petrželovou natí a dáme zapéct do rozehřáté trouby. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme hlávkový salát. Slepici uvaříme předem.