Kapr smažený v žampionovém těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr smažený v žampionovém těstíčku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 957 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Kapr obecný |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1,5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Sůl |
200 g | Tuk |
120 g | Vejce slepičí |
0,5 dl | Víno bílé |
140 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 777,2mg |
---|---|
Cholesterol | 121,3mg |
Draslík | 399,2mg |
Vláknina | 839,5mg |
Vitamín A | 88,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Olej stolní, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr smažený v žampionovém těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Očištěného kapra omyjeme a zbavíme jej kůže a hřbetní kosti. Maso nakrájíme na porce, mírně osolíme a opepříme. |
2 | Z vajec rozšlehaných s vínem, z prosáté mouky, očištěných, omytých a na plátky nakrájených žampionů a trochy oleje připravíme těstíčko, ve kterém jednotlivé porce smáčíme. Zvolna je v horkém tuku smažíme do zlatavé barvy. |
3 | Po usmažení kapra ihned podáváme. |