Vepřové kotlety - přírodní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety - přírodní
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9699 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48,6mg |
---|---|
Cholesterol | 71,7mg |
Draslík | 344,0mg |
Vláknina | 71,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety - přírodní postup přípravy receptu:
1 | Kotlety očistíme, naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. |
2 | Na rozpáleném oleji je opečeme z obou stran, z každé asi 4 minuty. Přendáme na vyhřátou mísu. |
3 | Výpek podlijeme vodou nebo vývarem, povaříme a nalijeme na kotlety. |
4 | Podáváme s brambory, rýží a zeleninovým salátem. |
Vepřové kotlety jsem měla bez kosti, místo naklepávání paličkou jsem použila tenderizér. Někdy připravuji s moukou a někdy, když chci jen steaky bez šťávy, tak ji nedávám. Připravuji na litinové pánvičce, která si udrží vyšší teplotu, aby se maso správně zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Jinak to je rychle připravené minutkové jídlo a za mě palec nahoru. Jako přílohu jsem podávala pečené brambory, domáci tatarskou omáčku a zeleninový salát.