Segedínský guláš z vepřového masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Segedínský guláš z vepřového masa
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 9810 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
1 špetka | Kmín celý |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
500 g | Vepřové maso libové |
250 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 111,7mg |
Draslík | 166,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 12% (konzumní), Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Segedínský guláš z vepřového masa postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na menší kousky. Na polovině sádla zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme maso, osmahneme, osolíme, přidáme koření a dusíme. |
2 | Podlijeme horkou vodou a dusíme dopoloměkka. |
3 | Ze zbytku sádla a mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme, důkladně jí promícháme a přidáme k masu. Zelí překrájíme a přidáme k masu, dle potřeby podlijeme a dusíme doměkka. |
4 | Nakonec vmícháme prolisovaný česnek a rozmíchanou smetanu. Dochutíme cukrem a podáváme s knedlíky nebo chlebem. |
Poznámka
Smetanu můžeme vynechat.
Segedín byl dobrý, jen je třeba určitě dát alespoň lžičku soli a lžičku sladké papriky. V receptu jsou psané špetky. Já jsem na víc přidala 1 bobkový list a 3 kuličky nového koření. Použila jsem vepř. plecko.