Recept

Petrželová polévka s vejcem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 9901

Ingredience

1 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 špetka Muškátový květ
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 g Petržel - nať
2 ks Petržel kořen
125 ml Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
0,5 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 201 kcal
Kilojoule 840kJ
2% Sacharidy 8 g
20% Tuky 15 g
31% Sodík 617 mg
20% Bílkoviny 11 g

Petrželová polévka s vejcem postup přípravy receptu:

1

Očištěnou petržel uvaříme doměkka a rozmixujeme.

2

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a spolu s petrželí asi 15 minut povaříme. Přidáme sůl, pepř muškátový květ a polévku procedíme. Odstavíme z ohně a přilijeme smetanu.

3

Do polévky v talířích dáme plátky uvařených vajec posypaných nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept