Koláč ke kávě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč ke kávě
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 9923 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
70 g | Cukr krupice |
15 g | Droždí |
70 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
150 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
0,5 kg | Třešně |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 120,5mg |
Draslík | 137,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 838,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč ke kávě postup přípravy receptu:
1 | Do vlažného mléka dáme lžičku z odváženého množství cukru a přidáme rozdrobené droždí. Necháme vzejít kvásek. |
2 | Máslo utřeme s cukrem a se žloutky do pěny, přidáme kvásek a mouku. Těsto vložíme do vymaštěné formy a necháme částečně vykynout. Povrch poklademe omytým ovocem a necháme ještě kynout. |
3 | Koláč upečeme ve středně vyhřáté troubě. |
Poznámka
Můžeme použít také meruňky nebo ryngle. Ovoce můžeme také vynechat a koláč posypat máslovou drobenkou.