Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 9957
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 ks Citrony
500 g Hovězí roštěnka vys. peč.
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
50 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Solamyl
0,5 kávová lžička Sůl
0,1 l Víno bílé
250 ml Vývar z hovězích kostí
1 špetka Zázvor mletý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 489 kcal
Kilojoule 2 047kJ
1% Sacharidy 4 g
44% Tuky 33 g
21% Sodík 422 mg
71% Bílkoviny 40 g

Florentské roštěnky postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, nařízneme na okrajích a osolíme. Každý plátek protkneme 2 proužky slaniny.

2

Roštěnky opečeme na rozpáleném másle po obou stranách. Mírně je podlijeme vývarem a polovinou vína, přidáme kousek citronové kůry, špetku zázvoru a nasekaný česnek. Za občasného obracení dusíme doměkka.

3

Šťávu zahustíme zálivkou ze zbylého vína a 1/2 lžičky Solamylu. Necháme přejít varem a nakonec ze šťávy vyjmeme citronovou kůru.

4

Podáváme s jemnými noky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept