Vepřové kotlety s celerem a mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety s celerem a mrkví
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9962 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
0,5 kávová lžička | Hořčice |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 75,0mg |
Draslík | 473,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety s celerem a mrkví postup přípravy receptu:
1 | Omyté kotlety naklepeme, osolíme a poprášíme moukou. Opečeme je na másle po obou stranách dorůžova. Mírně podlijeme a dusíme do poloměkka. |
2 | Očištěný celer a mrkev nakrájíme na jemné nudličky a přidáme do šťávy spolu s hořčicí. Dusíme asi 8 minut, až bude zelenina mírně měkká. Pokud je šťáva řídká, přidáme trochu mouky smíchané s máslem. |
3 | Podáváme s noky, těstovinami nebo s rýží. |