Tipy na zdravé snídaně pro děti
Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat
0 0

Tipy na zdravé snídaně pro děti

Obrázek

 

Snídaně pro děti může mít mnoho podob. Palačinky, kaše, snídaňové cereálie, sendviče – možnosti jsou nekonečné. Je vhodné je však používat s rozumem, aby to nedopadlo tak, že místo vitamínů a minerálů při prvním jídle nového dne mu dopřejete hodně soli a cukru. Jak připravit zdravé snídaně?

Jak mají vypadat snídaně pro dítě?

Snídaně pro děti by měla uspokojit asi 25 procent denní potřeby energie a všech živin. Ujistěte se, že výživná snídaně vašeho dítěte zahrnuje: sacharidy, tj.: ovesné vločky, krupice, chléb. Je to velmi dobrý zdroj energie. Nejcennější jsou hrubší krupice (k snídani např. jáhly), ovesné vločky a z chleba - grahamové, celozrnné. Je zde spousta minerálů a vlákniny, díky kterým se sacharidy z produktů vstřebávají pomaleji, jemně zvyšují hladinu glukózy v krvi a dodávají energii na mnoho hodin. protein. Je stavebním kamenem všech buněk.

K snídani by dítě mělo pít mléko nebo jíst tvaroh, jogurt, kefír, mléčnou polévku (ta je také zdrojem vápníku, který děti potřebují) nebo vajíčko, které obsahuje vitamíny a minerály. V ideálním případě, když vaše dítě snídá zeleninu nebo malý kousek ovoce, je to rovněž skvělý zdroj vitamínů, minerálů a vlákniny.

Rychlá snídaně pro dítě: palačinky s kefírem

Ingredience:

  • 3 vejce

  • 1,5 šálku kefíru

  • 2 lžíce oleje

  • 1,5 hrnku mouky

  • 2 lžíce moučkového cukru

  • 2 jablka

  • špetka soli

  • olej na smažení

  • malinová pěna

Příprava:

Kefír smícháme s vejci a olejem. V jiné míse smícháme suché ingredience, tedy mouku, cukr a sůl. Vejce zalijeme kefírem, vymícháme hladké těsto. Jablka oloupeme, nastrouháme. Smažíme malé palačinky na mírném ohni z obou stran do zlatova. Přelijeme malinovou pěnou.

Na palačinky se vyplatí použít půl na půl bílou a celozrnnou nebo třeba mandlovou mouku. To dodá palačinkám oříškovou chuť. Navíc budou hodnotnější díky obsahu minerálů a vitamínů.





 

Komentáře

Přidat komentář
Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail


Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz

Souhlasím a jsem seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů.
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist