Slanina vepřová

Vepřová slanina - špek - je solené a uzené vepřové sádlo, na které se používá především vepřový bůček, kýta nebo hřbet. Slanina se vyrábí tak, že se vybraná část masa naloží na několik týdnů do soli a potom případně ještě udí. Konzumuje se syrová nebo tepelně upravená jako součást některých jídel - například vajíčka se slaninou, králík na slanině, případně se používá na špikování masa.

Seřadit
Nalezeno 1033 receptů
Zobrazení

Kupované listové těsto (už rozválené pláty), rozložíme si 1 plát na pracovní plochu a z něho ukrajujeme plátky podle velikosti párku. Malé...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 22 min Počet komentářů k receptu1

Mandle nasekáme na jemno. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme, přidáme mleté maso, vejce, mandle, strouhanku, paprikovou pastu, osolíme, opepříme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu1

Žampiony s plochým kloboukem očistíme, klobouky použijeme a nožky odložíme. Potom nastrouháme čedar. Vezmeme dva krajíce toastového chleba a mírně...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

Použijeme měkké sušené švestky bez pecek. Každou švestku obalíme plátkem anglické slaniny a závitek upevníme párátkem. Obalené švestky urovnáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min Počet komentářů k receptu1

Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát asi 5 cm silný. Vyložíme formu alobalem a pak plátem těsta tak, aby okraje těsta visely přes...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min Počet komentářů k receptu1

Sušené švestky namočíme na 30 minut do vlažné vody. Potom je scedíme, necháme okapat. Po délce švestky rozřízneme napůl, vybereme pecku a vložíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Sušené švestky bez pecek zalijeme horkou vodou a necháme pár minut namáčet. Scedíme, necháme okapat a osušíme papírovou utěrkou. Plátky slaniny...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

V rendlíku na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova slaninu nakrájenou na proužky. Přidáme celer a mrkev nakrájené na kostičky a 5 minut podusíme....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu1

Bílou veku nakrájíme na plátky, slaninu na slabé plátečky a sýr nastrouháme. V pánvi rozehřejeme kousek másla a na něm osmahneme anglickou slaninu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě. Scedíme a ještě horké rozmačkáme na kaši. Dáme do mísy a přidáme máslo,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min Počet komentářů k receptu1

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist