Slovensko

Slovenská kuchyně je velmi podobná kuchyni české, ale najdeme v ní i kuchyni moravskou, maďarskou, rakouskou nebo německou. Velmi často se používá vepřové a jehněčí maso, brambory, zelí a mléčné výrobky, především sýry. Známá jídla jsou například bryndzové halušky a živánská, ze sýrů parenica, korbáčiky, oštiepok a bryzdza. 

Recepty na typická jídla kuchyně Slovenska vás v mnoha případech příjemně překvapí svojí poměrně jednoduchou přípravou i konečnou chutí hotových jídel a slovenské jídlo se zcela jistě stane vítaným zpestřením vašeho jídelníčku.

Seřadit
Nalezeno 603 receptů
Zobrazení

Krajíčky veky slabě potřeme máslem. Vždy mezi 2 krajíčky vložíme plátek pařeného sýru. Připravené krajíčky se sýrem namočíme v rozšlehaných...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Omyté papriky podélně rozřízneme a vnitřek vykrojíme. Smícháme prolisovanou brynzu s měkkým máslem, nastrouhanou cibulí, mletou paprikou a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Brambory uvařené ve slupce oloupeme a prolisujeme. Přidáme sůl, mouku a vypracujeme hladké těsto. Na pomoučeném vále z těsta vytvoříme dlouhý...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opeříme a pokapeme rozpuštěným máslem. Do misky nasypeme mouku, mletou papriku, přidáme vejce, prolisovaný česnek a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu2

Kuře očistíme, omyjeme a protáhneme nudličkami slaniny obalenými ve sladké paprice - hlavně stehýnka a prsíčka. Kuře uvnitř potřeme rozetřeným...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 80 min Počet komentářů k receptu2

Oloupané brambory nastrouháme, přidáme mouku, sůl a vypracujeme těsto. Z těsta oddělíme pruh, přendáme jej na prkénko a nožem odsekáváme nudle asi...

1
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 25 min Počet komentářů k receptu1

Do vlažného mléka nasypeme rozdrobené droždí, přidáme špetku cukru a necháme v teple vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, přidáme Heru, vejce,...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 70 min Počet komentářů k receptu1

Očištěné a omyté syrové brambory nastrouháme najemno, osolíme, přisypeme polohrubou mouku, přibližně třetinu váhy brambor. Výsledné těsto musí být...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu1

Z vlažného mléka, lžičky cukru a droždí připravíme kvásek. Máslo utřeme s cukrem a se žloutky, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, špetku...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 60 min Počet komentářů k receptu1

Vybereme větší štiku, budeme z ní potřebovat pouze filety. Štiku vykucháme, omyjeme, odřízneme hlavu, ploutve, opatrně vyndáme páteř a maso zbavíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu1

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist