Láďa Hruška

Další informace
Rodina Svobodný/á

Něco o mě

Ladislav Hruška

 Kdo by neznal tohoto kuchařského experimentátora. Jeho jméno je pro někoho synonymem nekvalitní stravy, pro jiného vynalézavý a šikovný kuchař – amatér. Každopádně jeho kulinářské pokusy oslovují tisíce lidí a nejde ho přehlédnout.
 
Láďa Hruška, vlastním jménem Ladislav Hruška se narodil 13. února 1978 v Městci Králové. Původním vzděláním je učitel se zaměřením na biologii a chemii. Vystudoval univerzitu v Hradci Králové, obor učitelství pro základní školy. První zkušenosti s redaktorskou prací získával už při studiu na Pedagogické fakultě jako redaktor v regionálním tisku.

Profesní kariéra
Dva roky vyučoval na škole v Městci Králové. V roce 1998 se rozhodl povolání učitele vyměnit za práci reportéra v Nymburském deníku. V dalších letech postupně pracoval pro Český rozhlas, Frekvenci 1 a od roku 2007 pro TV Prima. O čtyři roky později přestoupil do TV Nova. Tam se přes pozici terénního zpravodaje dostal k funkci „potravinového inspektora“. Později se na pokyn vedení televize proměnil na kulinářského experimentátora, který přímo v televizním zpravodajství radil divákům, jak uvařit „chutně a levně“. Základem byly recepty od diváků, ale později přidával vlastní nápady. Tak vznikl patrně nejslavnější recept z kuřecích kůžiček. V únoru 2015 dal na Nově výpověď a od srpna 2015 má na FTV Prima svůj pořad Vychytávky Ládi Hrušky, který se vysílá od září 2015.

Soukromý život
Pořad Vychytávky je velmi populární nejen u dospělých, ale i u dětí. To Láďu Hrušku potěšilo i vykolejilo zároveň. Podle něj je zájem dětí velký přínos pro každého producenta pořadu. Sám na děti ale zatím nepomýšlí. Na soukromý život zatím není čas, říká. U žen tikají biologické hodiny, ale muži to mají prý v tomto směru jednodušší, tak moc nespěchají.

Publikace
V září 2014 vydala TV Nova tištěnou kuchařku „Vaříme s Láďou Hruškou“, která se stala bestsellerem. Prodalo se jí neuvěřitelných 400 000 kusů. Jedná se o nejprodávanější naučnou knihu za posledních 25 let a jednu z nejprodávanějších knih v české historii. O rok později vydal knihu „Láďa Hruška se vrací - Kuchařka pro samouky“. Od 30. 3. 2016 začal vycházet ve spolupráci s Bauer Media nový hobby časopis Prima vychytávky. První číslo měsíčníku vyšlo v nákladu 90 000 výtisků.

Oblíbené jídlo
Nejraději má těstoviny na všechny způsoby, od špaget po lasagne. Neodolá ale opékanému párku na ohýnku v přírodě. V poslední době se ale snaží jíst zdravě a vyhledává fitness recepty. Zdravě jíst je podle něj víc, než dřít v posilovně.
 
Láďa Hruška je člověk, který umí, ať už si o něm myslíte cokoliv, tvrdě pracovat. Za poslední dva roky neměl dovolenou a je zvyklý pracovat 15 hodin denně. Teď se snaží trochu zvolnit tempo a odpočívat. Ve volném čase rád cvičí bikram jógu. V poslední době, jak sám říká, vydělal hodně peněz. Ty pro něj ale moc neznamenají. Důležité jsou podle něj životní a osobní jistoty.

Recepty

Podívejte se na recepty přidané uživatelem

Celkem položek: 117

Olomoucký tatarák Ládi Hrušky

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 15 min

Tvarůžky nastrouháme na hrubém struhadle, vložíme do misky a nakrájíme k nim na kousky změklé máslo. Máslo s tvarůžky dobře promícháme vidličkou. Přidáme na jemno nasekanou cibuli,...

více

Sýrová česnečka raz dva podle Ládi Hrušky

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 25 min

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Plátek šunky nakrájíme na tenké nudličky dlouhé asi 2 centimetry a trojúhelníček sýru rozdělíme na několik menších kousků. Pokrájené brambory...

více

Brownie z hrníčku za 1 minutu podle Ládi Hrušky

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 11 min

V míse smícháme mouku, cukr, kakao a špetku soli. Přidáme vodu a olej a dobře promícháme, aby ve hmotě nezůstaly suché hrudky. Těstem naplníme větší širší hrnek vhodný do mikrovlnné trouby....

více

Božský party chléb Ládi Hrušky

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 60 min

Bochník chleba odshora nakrojíme až téměř ke spodní kůrce. Řezy vedeme asi 1,5 - 2 cm vedle sebe nejdříve v jednom směru a poté kolmo, aby měly zářezy tvar mřížky. V malém hrnci na mírném...

více

Pomerančový džus z mlýnku podle Ládi Hrušky

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 10 min

Neoloupané pomeranče vložíme asi na 1 hodinu do mrazáku. Zmrazené pomeranče nakrájíme na větší kusy, které umeleme v mlýnku na maso. Mleté pomeranče zalijeme 3 litry převařené studené vody a...

více

Ledový broskvový čaj

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 15 min

V hrnci přivedeme k varu vodu. Přidáme omyté, vypeckované broskve nakrájené na dílky, lístky máty a sáčky s čajem. Vaříme pod pokličkou 5 minut. Potom odstraníme čajové sáčky, vsypeme cukr a...

více

Babiččina "postelová" rýže podle Ládi Hrušky

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 45 min

Menší cibuli a česnek nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci rozpálíme olej a zpěníme na něm cibuli až zesklovatí. Přidáme česnek a necháme ještě několik minut osmahnout do zlatova. Přisypeme...

více

Podívejte se na recepty uložené uživatelem

Celkem položek: 0

Fotky

Třídit podle:

Žádné zveřejněné fotografie

Kuchařky

Kuchařka Ládi Hrušky

Hodnocení: Přidal:Láďa Hruška

Láďa Hruška se v určité době stal asi nejznámějším českým kuchařem a jeho jídla za pár korun z televizního pořadu Levně a chutně i knižní kuchařky, fenoménem. Tato kuchařka nabízí výběr z jeho nejlepších jídel a pokud chcete alespoň některá vyzkoušet, máte k tomu jedinečnou příležitost.

Kuchařka obsahuje 0 receptů

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist