Láďa Hruška

Další informace
Rodina Svobodný/á

Něco o mě

Ladislav Hruška

 Kdo by neznal tohoto kuchařského experimentátora. Jeho jméno je pro někoho synonymem nekvalitní stravy, pro jiného vynalézavý a šikovný kuchař – amatér. Každopádně jeho kulinářské pokusy oslovují tisíce lidí a nejde ho přehlédnout.
 
Láďa Hruška, vlastním jménem Ladislav Hruška se narodil 13. února 1978 v Městci Králové. Původním vzděláním je učitel se zaměřením na biologii a chemii. Vystudoval univerzitu v Hradci Králové, obor učitelství pro základní školy. První zkušenosti s redaktorskou prací získával už při studiu na Pedagogické fakultě jako redaktor v regionálním tisku.

Profesní kariéra
Dva roky vyučoval na škole v Městci Králové. V roce 1998 se rozhodl povolání učitele vyměnit za práci reportéra v Nymburském deníku. V dalších letech postupně pracoval pro Český rozhlas, Frekvenci 1 a od roku 2007 pro TV Prima. O čtyři roky později přestoupil do TV Nova. Tam se přes pozici terénního zpravodaje dostal k funkci „potravinového inspektora“. Později se na pokyn vedení televize proměnil na kulinářského experimentátora, který přímo v televizním zpravodajství radil divákům, jak uvařit „chutně a levně“. Základem byly recepty od diváků, ale později přidával vlastní nápady. Tak vznikl patrně nejslavnější recept z kuřecích kůžiček. V únoru 2015 dal na Nově výpověď a od srpna 2015 má na FTV Prima svůj pořad Vychytávky Ládi Hrušky, který se vysílá od září 2015.

Soukromý život
Pořad Vychytávky je velmi populární nejen u dospělých, ale i u dětí. To Láďu Hrušku potěšilo i vykolejilo zároveň. Podle něj je zájem dětí velký přínos pro každého producenta pořadu. Sám na děti ale zatím nepomýšlí. Na soukromý život zatím není čas, říká. U žen tikají biologické hodiny, ale muži to mají prý v tomto směru jednodušší, tak moc nespěchají.

Publikace
V září 2014 vydala TV Nova tištěnou kuchařku „Vaříme s Láďou Hruškou“, která se stala bestsellerem. Prodalo se jí neuvěřitelných 400 000 kusů. Jedná se o nejprodávanější naučnou knihu za posledních 25 let a jednu z nejprodávanějších knih v české historii. O rok později vydal knihu „Láďa Hruška se vrací - Kuchařka pro samouky“. Od 30. 3. 2016 začal vycházet ve spolupráci s Bauer Media nový hobby časopis Prima vychytávky. První číslo měsíčníku vyšlo v nákladu 90 000 výtisků.

Oblíbené jídlo
Nejraději má těstoviny na všechny způsoby, od špaget po lasagne. Neodolá ale opékanému párku na ohýnku v přírodě. V poslední době se ale snaží jíst zdravě a vyhledává fitness recepty. Zdravě jíst je podle něj víc, než dřít v posilovně.
 
Láďa Hruška je člověk, který umí, ať už si o něm myslíte cokoliv, tvrdě pracovat. Za poslední dva roky neměl dovolenou a je zvyklý pracovat 15 hodin denně. Teď se snaží trochu zvolnit tempo a odpočívat. Ve volném čase rád cvičí bikram jógu. V poslední době, jak sám říká, vydělal hodně peněz. Ty pro něj ale moc neznamenají. Důležité jsou podle něj životní a osobní jistoty.

Recepty

Podívejte se na recepty přidané uživatelem

Celkem položek: 117

Melounová zmrzlina

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 20 min

Dužinu z melounu vydlabeme, vypeckujeme a rozmixujeme. Přisypeme cukr, přilijeme citronovou šťávu, smetanu a vše ještě promixujeme. Směs vlijeme do kovové nádoby a necháme nejméně 3 hodiny...

více

Domácí majolka bez vajec podle Ládi Hrušky

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 5 min

Olej a mléko nalijeme do vyšší nádoby a podle chuti osolíme. Směs šleháme tyčovým mixérem asi 20 vteřin.

více

Rychlý medovníček ke kávě podle Ládi Hrušky

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 19 min

Máslo rozpustíme v mikrovlnné troubě na střední výkon asi 20 vteřin. Rozpuštěné máslo v misce vidličkou promícháme s medem, vejci, cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli. Přidáme 150g...

více

Chutný domácí chléb

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 70 min

V míse smícháme hladkou mouku se solí, kmínem a droždím. Přilijeme vlažnou vodu a promícháme. Mísu přikryjeme fólií a těsto necháme kynout 12-18 hodin. Vykynuté těsto na pomoučněné desce...

více

Chlebové dalamánky Ládi Hrušky

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 55 min

Krajíce staršího tvrdšího chleba nakrájíme na kostičky a necháme minimálně půl hodiny rozmočit v teplé vodě. Přebytečnou vodu poté slijeme a chléb rozmixujeme. Do rozmixovaného chleba přidáme...

více

Rychlá bramborová pomazánka (na chlebíčky) Ládi Hrušky

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 10 min

Brambory uvařené ve slupce a vejce uvařená natvrdo oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Na jemném struhadle nastrouháme okurku. Nastrouhané brambory, vejce a okurku vložíme do mísy,...

více

Domácí balkánský sýr podle Ládi Hrušky

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 5 min

Tvaroh vložíme do plastové misky s víčkem a zalijeme studenou osolenou převařenou vodou. Tvaroh musí být úplně ponořený. Misku dobře uzavřeme a necháme sýr v chladničce uležet minimálně 4 dny.

více

Podívejte se na recepty uložené uživatelem

Celkem položek: 0

Fotky

Třídit podle:

Žádné zveřejněné fotografie

Kuchařky

Kuchařka Ládi Hrušky

Hodnocení: Přidal:Láďa Hruška

Láďa Hruška se v určité době stal asi nejznámějším českým kuchařem a jeho jídla za pár korun z televizního pořadu Levně a chutně i knižní kuchařky, fenoménem. Tato kuchařka nabízí výběr z jeho nejlepších jídel a pokud chcete alespoň některá vyzkoušet, máte k tomu jedinečnou příležitost.

Kuchařka obsahuje 0 receptů

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist