Láďa Hruška
Rodina | Svobodný/á |
Něco o mě
Ladislav Hruška
Kdo by neznal tohoto kuchařského experimentátora. Jeho jméno je pro někoho synonymem nekvalitní stravy, pro jiného vynalézavý a šikovný kuchař – amatér. Každopádně jeho kulinářské pokusy oslovují tisíce lidí a nejde ho přehlédnout.
Láďa Hruška, vlastním jménem Ladislav Hruška se narodil 13. února 1978 v Městci Králové. Původním vzděláním je učitel se zaměřením na biologii a chemii. Vystudoval univerzitu v Hradci Králové, obor učitelství pro základní školy. První zkušenosti s redaktorskou prací získával už při studiu na Pedagogické fakultě jako redaktor v regionálním tisku.
Profesní kariéra
Dva roky vyučoval na škole v Městci Králové. V roce 1998 se rozhodl povolání učitele vyměnit za práci reportéra v Nymburském deníku. V dalších letech postupně pracoval pro Český rozhlas, Frekvenci 1 a od roku 2007 pro TV Prima. O čtyři roky později přestoupil do TV Nova. Tam se přes pozici terénního zpravodaje dostal k funkci „potravinového inspektora“. Později se na pokyn vedení televize proměnil na kulinářského experimentátora, který přímo v televizním zpravodajství radil divákům, jak uvařit „chutně a levně“. Základem byly recepty od diváků, ale později přidával vlastní nápady. Tak vznikl patrně nejslavnější recept z kuřecích kůžiček. V únoru 2015 dal na Nově výpověď a od srpna 2015 má na FTV Prima svůj pořad Vychytávky Ládi Hrušky, který se vysílá od září 2015.
Soukromý život
Pořad Vychytávky je velmi populární nejen u dospělých, ale i u dětí. To Láďu Hrušku potěšilo i vykolejilo zároveň. Podle něj je zájem dětí velký přínos pro každého producenta pořadu. Sám na děti ale zatím nepomýšlí. Na soukromý život zatím není čas, říká. U žen tikají biologické hodiny, ale muži to mají prý v tomto směru jednodušší, tak moc nespěchají.
Publikace
V září 2014 vydala TV Nova tištěnou kuchařku „Vaříme s Láďou Hruškou“, která se stala bestsellerem. Prodalo se jí neuvěřitelných 400 000 kusů. Jedná se o nejprodávanější naučnou knihu za posledních 25 let a jednu z nejprodávanějších knih v české historii. O rok později vydal knihu „Láďa Hruška se vrací - Kuchařka pro samouky“. Od 30. 3. 2016 začal vycházet ve spolupráci s Bauer Media nový hobby časopis Prima vychytávky. První číslo měsíčníku vyšlo v nákladu 90 000 výtisků.
Oblíbené jídlo
Nejraději má těstoviny na všechny způsoby, od špaget po lasagne. Neodolá ale opékanému párku na ohýnku v přírodě. V poslední době se ale snaží jíst zdravě a vyhledává fitness recepty. Zdravě jíst je podle něj víc, než dřít v posilovně.
Láďa Hruška je člověk, který umí, ať už si o něm myslíte cokoliv, tvrdě pracovat. Za poslední dva roky neměl dovolenou a je zvyklý pracovat 15 hodin denně. Teď se snaží trochu zvolnit tempo a odpočívat. Ve volném čase rád cvičí bikram jógu. V poslední době, jak sám říká, vydělal hodně peněz. Ty pro něj ale moc neznamenají. Důležité jsou podle něj životní a osobní jistoty.
Recepty
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Celkem položek: 117Španělský ptáček na "punk styl" Ládi Hrušky
Cibuli, špek, natvrdo uvařená vejce a okurky nakrájíme na drobné kostičky, párek nakrájíme na silnější kolečka. V hrnci na oleji osmahneme cibuli a špek asi 3 minuty dokud nezačne cibule...
víceRychlá pizza Ládi Hrušky
Jogurt, polohrubou mouku, prášek do pečiva, vejce a sůl nejprve vařečkou smícháme v míse a poté rukama vypracujeme hladké těsto. Pokud se těsto lepí, přidáme podle potřeby trochu mouky. ...
víceModerní gnocchi "po staročesku" podle Ládi Hrušky
Cibuli i slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na pánvi společně asi 5 minut orestujeme. Přidáme propláchnuté zelí, osolíme, ochutíme kmínem a cukrem a podlijeme vodou. Necháme podusit asi...
víceKuře ze solné jeskyně podle Ládi Hrušky
Celé kuře důkladně omyjeme a vnitřek osolíme. Do pekáče nasypeme všechnu zbylou sůl a na ní položíme kuře. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 90 minut.
víceKrůtí minutkový gulášek Ládi Hrušky
Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na jemno. V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme kostičky masa po dobu asi 3 minut, přidáme cibuli a restujeme další asi 2...
víceKouzelná bramborová roláda Ládi Hrušky
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a plátky salámu nasekáme na jemno. Na rozpáleném oleji osmahneme cibulku a když začne zlátnout, přidáme nasekaný salám a ještě chvilku restujeme. Odstavíme...
víceJogurtové řízečky z trouby podle Ládi Hrušky
Z jogurtu, vejce a prolisovaného česneku, které společně dobře promícháme a osolíme, připravíme marinádu, do které vložíme mírně naklepané kuřecí řízky. Necháme marinovat nejméně 2 hodiny,...
víceFotky
- Nejstarší
- Nejnovější
- Nejlépe hodnocené
Žádné zveřejněné fotografie
Kuchařky
Kuchařka Ládi Hrušky
Hodnocení: Přidal:Láďa HruškaLáďa Hruška se v určité době stal asi nejznámějším českým kuchařem a jeho jídla za pár korun z televizního pořadu Levně a chutně i knižní kuchařky, fenoménem. Tato kuchařka nabízí výběr z jeho nejlepších jídel a pokud chcete alespoň některá vyzkoušet, máte k tomu jedinečnou příležitost.
Kuchařka obsahuje 0 receptů