Láďa Hruška

Další informace
Rodina Svobodný/á

Něco o mě

Ladislav Hruška

 Kdo by neznal tohoto kuchařského experimentátora. Jeho jméno je pro někoho synonymem nekvalitní stravy, pro jiného vynalézavý a šikovný kuchař – amatér. Každopádně jeho kulinářské pokusy oslovují tisíce lidí a nejde ho přehlédnout.
 
Láďa Hruška, vlastním jménem Ladislav Hruška se narodil 13. února 1978 v Městci Králové. Původním vzděláním je učitel se zaměřením na biologii a chemii. Vystudoval univerzitu v Hradci Králové, obor učitelství pro základní školy. První zkušenosti s redaktorskou prací získával už při studiu na Pedagogické fakultě jako redaktor v regionálním tisku.

Profesní kariéra
Dva roky vyučoval na škole v Městci Králové. V roce 1998 se rozhodl povolání učitele vyměnit za práci reportéra v Nymburském deníku. V dalších letech postupně pracoval pro Český rozhlas, Frekvenci 1 a od roku 2007 pro TV Prima. O čtyři roky později přestoupil do TV Nova. Tam se přes pozici terénního zpravodaje dostal k funkci „potravinového inspektora“. Později se na pokyn vedení televize proměnil na kulinářského experimentátora, který přímo v televizním zpravodajství radil divákům, jak uvařit „chutně a levně“. Základem byly recepty od diváků, ale později přidával vlastní nápady. Tak vznikl patrně nejslavnější recept z kuřecích kůžiček. V únoru 2015 dal na Nově výpověď a od srpna 2015 má na FTV Prima svůj pořad Vychytávky Ládi Hrušky, který se vysílá od září 2015.

Soukromý život
Pořad Vychytávky je velmi populární nejen u dospělých, ale i u dětí. To Láďu Hrušku potěšilo i vykolejilo zároveň. Podle něj je zájem dětí velký přínos pro každého producenta pořadu. Sám na děti ale zatím nepomýšlí. Na soukromý život zatím není čas, říká. U žen tikají biologické hodiny, ale muži to mají prý v tomto směru jednodušší, tak moc nespěchají.

Publikace
V září 2014 vydala TV Nova tištěnou kuchařku „Vaříme s Láďou Hruškou“, která se stala bestsellerem. Prodalo se jí neuvěřitelných 400 000 kusů. Jedná se o nejprodávanější naučnou knihu za posledních 25 let a jednu z nejprodávanějších knih v české historii. O rok později vydal knihu „Láďa Hruška se vrací - Kuchařka pro samouky“. Od 30. 3. 2016 začal vycházet ve spolupráci s Bauer Media nový hobby časopis Prima vychytávky. První číslo měsíčníku vyšlo v nákladu 90 000 výtisků.

Oblíbené jídlo
Nejraději má těstoviny na všechny způsoby, od špaget po lasagne. Neodolá ale opékanému párku na ohýnku v přírodě. V poslední době se ale snaží jíst zdravě a vyhledává fitness recepty. Zdravě jíst je podle něj víc, než dřít v posilovně.
 
Láďa Hruška je člověk, který umí, ať už si o něm myslíte cokoliv, tvrdě pracovat. Za poslední dva roky neměl dovolenou a je zvyklý pracovat 15 hodin denně. Teď se snaží trochu zvolnit tempo a odpočívat. Ve volném čase rád cvičí bikram jógu. V poslední době, jak sám říká, vydělal hodně peněz. Ty pro něj ale moc neznamenají. Důležité jsou podle něj životní a osobní jistoty.

Recepty

Podívejte se na recepty přidané uživatelem

Celkem položek: 117

Španělský ptáček na "punk styl" Ládi Hrušky

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Počet komentářů k receptu
1
Celkový čas přípravy 40 min

Cibuli, špek, natvrdo uvařená vejce a okurky nakrájíme na drobné kostičky, párek nakrájíme na silnější kolečka. V hrnci na oleji osmahneme cibuli a špek asi 3 minuty dokud nezačne cibule...

více

Rychlá pizza Ládi Hrušky

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 45 min

Jogurt, polohrubou mouku, prášek do pečiva, vejce a sůl nejprve vařečkou smícháme v míse a poté rukama vypracujeme hladké těsto. Pokud se těsto lepí, přidáme podle potřeby trochu mouky. ...

více

Moderní gnocchi "po staročesku" podle Ládi Hrušky

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 25 min

Cibuli i slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na pánvi společně asi 5 minut orestujeme. Přidáme propláchnuté zelí, osolíme, ochutíme kmínem a cukrem a podlijeme vodou. Necháme podusit asi...

více

Kuře ze solné jeskyně podle Ládi Hrušky

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 95 min

Celé kuře důkladně omyjeme a vnitřek osolíme. Do pekáče nasypeme všechnu zbylou sůl a na ní položíme kuře. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 90 minut.

více

Krůtí minutkový gulášek Ládi Hrušky

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 30 min

Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na jemno. V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme kostičky masa po dobu asi 3 minut, přidáme cibuli a restujeme další asi 2...

více

Kouzelná bramborová roláda Ládi Hrušky

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 35 min

Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a plátky salámu nasekáme na jemno. Na rozpáleném oleji osmahneme cibulku a když začne zlátnout, přidáme nasekaný salám a ještě chvilku restujeme. Odstavíme...

více

Jogurtové řízečky z trouby podle Ládi Hrušky

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Počet komentářů k receptu
3
Celkový čas přípravy 45 min

Z jogurtu, vejce a prolisovaného česneku, které společně dobře promícháme a osolíme, připravíme marinádu, do které vložíme mírně naklepané kuřecí řízky. Necháme marinovat nejméně 2 hodiny,...

více

Podívejte se na recepty uložené uživatelem

Celkem položek: 0

Fotky

Třídit podle:

Žádné zveřejněné fotografie

Kuchařky

Kuchařka Ládi Hrušky

Hodnocení: Přidal:Láďa Hruška

Láďa Hruška se v určité době stal asi nejznámějším českým kuchařem a jeho jídla za pár korun z televizního pořadu Levně a chutně i knižní kuchařky, fenoménem. Tato kuchařka nabízí výběr z jeho nejlepších jídel a pokud chcete alespoň některá vyzkoušet, máte k tomu jedinečnou příležitost.

Kuchařka obsahuje 0 receptů

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist