Recept

Červené zelí dušené s vínem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10026

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 špetka Kmín drcený
6 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
0,3 l Víno červené
750 g Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 229 kcal
Kilojoule 958kJ
7% Sacharidy 24 g
14% Tuky 10 g
8% Sodík 152 mg
6% Bílkoviny 3 g

Červené zelí dušené s vínem postup přípravy receptu:

1

Zelí jemně nakrájíme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, přidáme kmín a necháme 30 minut zakryté marinovat.

2

Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme zkaramelizovaný, trochou vody zalitý cukr, přilijeme víno a přimícháme zelí.

3

Dusíme na mírném ohni asi 45 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept