Skopové karí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové karí
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10115 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hrozinky |
1 ks | Jablka |
1 kávová lžička | Kari koření |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Skopová plec |
1 kávová lžička | Sůl |
0,1 l | Víno bílé |
125 ml | Vývar z hovězích kostí |
0,1 l | Zakysaná smetana |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 23,8mg |
Draslík | 293,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrozinky, Jablka, Kari koření, Sůl, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Skopová plec, Vývar z hovězích kostí , Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové karí postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a krátce opečeme na másle. Maso vyjmeme. |
2 | Na vypečené šťávě osmahneme jemně nakrájenou cibuli a očištěnou, nastrouhanou zeleninu. Přidáme omyté, na kousky nakrájené jablko, nasekané rozinky a karí koření. Vše zaprášíme moukou, krátce osmahneme, zalijeme kyselou smetanou, vývarem a osolíme. Nakonec přidáme česnek a omáčku asi 15 minut povaříme. |
3 | Opečené maso vložíme do omáčky a pomalu dusíme doměkka. Pokrm dochutíme vínem, maso upravíme do středu mísy a obložíme dušenou rýží. |