Jehněčí kotlety na žampionech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotlety na žampionech
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10116 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
8 ks | Jehněčí kotlety |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Tuk |
0,1 l | Vývar z hovězích kostí |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 165,1mg |
Draslík | 781,0mg |
Vláknina | 697,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jehněčí kotlety, Sůl, Tuk, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotlety na žampionech postup přípravy receptu:
1 | Omyté kotlety na krajích nařízneme, lehce naklepeme a potřeme solí a pepřem. |
2 | Na pánvi rozpustíme tuk, kotlety na něm po obou stranách dozlatova opečeme a vyjmeme. Vypečený tuk slijeme, přidáme máslo a osmahneme na plátky nakrájené žampiony. Přidáme nasekanou petrželku, prolisovaný česnek a vše zalijeme smetanou a vývarem. Krátce povaříme. |
3 | Omáčku přelijeme na opečené kotlety. |