Filé zapékané se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé zapékané se zeleninou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10177 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Filé z aljašské tresky |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
0,5 ks | Květák |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
5 g | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
0,3 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
5,5 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 97,0mg |
Draslík | 673,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 75,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapary sterilované, Květák, Muškátový oříšek, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé zapékané se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | V zapékací míse rozehřejeme máslo, vložíme osolené porce filé a opečeme je. |
2 | Přilijeme víno, přidáme nasekanou petrželku, kapary a mezi porce vložíme čtvrtky oloupaných, osolených rajčat a růžičky ovařeného květáku. Přilijeme osolenou smetanu ochucenou muškátovým oříškem. Pečeme asi 25 minut. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší. |