Husí játra v želé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husí játra v želé
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10214 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
300 g | Játra husí |
1 ks | Lanýž |
50 g | Mandle plátky |
1 špetka | Paštikové koření |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
0,1 l | Víno portské |
0,3 l | Vývar drůbeží |
6 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 772,5mg |
Draslík | 423,2mg |
Vláknina | 129,5mg |
Vitamín A | 47g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 46,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra husí, Sůl, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Mandle plátky, Pepř černý mletý, Víno portské, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paštikové koření nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Husí játra v želé postup přípravy receptu:
1 | Odblaněná a omytá játra protkneme mandlovými lupínky, potřeme solí, pepřem a špetkou paštikového koření. Dusíme doměkka v portském víně. Hotová játra vyjmeme a vložíme do skleněné misky. |
2 | Portské víno svaříme s kuřecím vývarem, necháme vychladnout a sebereme tuk. |
3 | Želatinu namočíme do studené vody, vymačkáme a rozpustíme v ohřátém vývaru s portským. Vývar potom nalijeme na játra a necháme ztuhnout. |
4 | Pokrm ozdobíme lanýžem nakrájeným na plátky. |