Srnčí steak v pepřové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí steak v pepřové omáčce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 10252 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Jalovec |
1 polévková lžíce | Martell cognac |
60 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 ks | Pepř černý celý |
2 ks | Šalotka |
4 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
640 g | Srnčí kýta |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 156g |
---|---|
Cholesterol | 20,6mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 106g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 89,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř černý celý, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Martell cognac, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí steak v pepřové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Z omyté kýty nakrájíme steaky na prst tlusté. Osolíme je a obalíme po obou stranách v tlučeném pepři. Maso rychle opečeme na másle a vyjmeme. |
2 | Na zbytku tuku zpěníme šalotku s tlučeným jalovcem, zaprášíme moukou, přilijeme koňak, smetanu a šťávu z masa. Vše povaříme asi 3 minuty. Šťávu nalijeme na steaky. |
3 | Podáváme s bramborovou slámou a dušenými jablky s rybízovou náplní. |