Bramborový chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový chléb
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10264 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
200 g | Brambory vařené ve slupce |
1 špetka | Citronová kůra |
70 g | Cukr krupice |
30 g | Droždí |
40 g | Hrozinky |
70 g | Máslo čerstvé |
0,2 l | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pomerančová kůra |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 59,3mg |
Draslík | 205,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Citronová kůra, Cukr krupice, Droždí, Hrozinky, Pomerančová kůra, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový chléb postup přípravy receptu:
1 | Droždí rozdrobíme se špetkou cukru, 100g mouky a 1/16 l vlažného mléka - necháme vzejít kvásek. |
2 | Máslo utřeme se zbylým cukrem, vejcem, špetkou soli a kůrou z citronu a pomeranče. Ohřátou mouku prosijeme na vál. Brambory předem uvařené oloupeme, prolisujeme a smícháme s máslovou směsí. Přidáme kvásek, hrozinky, mouku a vypracujeme hladké těsto. |
3 | Z těsta vytvarujeme dva bochánky, položíme je na vymaštěný plech a necháme ještě vykynout, až nabydou o polovinu. |
4 | Těsto potřeme rozkvedlaným vejcem a upečeme. |