Bramborák se slaninou a pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborák se slaninou a pórkem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10273 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
5,5 l | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Pórek |
200 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 446,8mg |
Draslík | 228,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový květ, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborák se slaninou a pórkem postup přípravy receptu:
1 | Mouku s mlékem dohladka rozmícháme. Osolíme, opepříme, přidáme vejce, muškátový květ a necháme 20 minut odpočinout. |
2 | Slaninu nakrájíme na kostičky, omytý pórek na kolečka. Na rozehřáté máslo v pánvi dáme slaninu, osmahneme ji do sklovita, přidáme pórek a dusíme doměkka. |
3 | Na lívanečníku rozpustíme máslo, jamky naplníme těstem a navrch položíme slaninu s pórkem. Placičky smažíme po obou stranách dozlatova. |
4 | Podáváme ihned polité horkým máslem. |