Brambory v koprové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory v koprové omáčce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10330 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
600 g | Brambory vařené ve slupce |
0,5 ks | Cibule |
1 špetka | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
40 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř bílý |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 40,1mg |
Draslík | 901,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 232,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 83,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cibule, Citronová kůra, Kopr čerstvý, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Smetana 12% (konzumní), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory v koprové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Krátce v ní osmažíme jemně nakrájenou cibuli a zalijeme vývarem a smetanou. Vše osolíme, opepříme, přidáme citronovou kůru, nasekaný kopr, ocet a dobře provaříme. |
2 | Do omáčky vložíme ve slupce vařené, oloupané brambory a vše ještě krátce povaříme. Omáčku necháme několik minut táhnout. |