Jednoduchý recept

Smažené myšky

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 10340

Ingredience

25 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
15 g Droždí
0,2 l Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
150 ml Olej stolní
1 kávová lžička Rum
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 848 kcal
Kilojoule 3 549kJ
20% Sacharidy 71 g
74% Tuky 56 g
7% Sodík 146 mg
26% Bílkoviny 15 g

Smažené myšky postup přípravy receptu:

1

Mouku prosijeme a necháme na teplém místě. Droždí rozdrobíme, smícháme s 3/16l vlažného mléka, trochou mouky a cukru a necháme vzejít kvásek.

2

Když kvásek zdvojnásobí objem, nasypeme mouku na vál, přidáme kvásek, zbylé teplé mléko, rozpuštěné máslo, cukr, žloutek a rum. Vypracujeme řidší těsto - hněteme tak dlouho, až se odlepuje od vařečky. Těsto necháme 30 minut odpočinout.

3

Lžící namočenou v oleji vykrajujeme noky a smažíme je v horkém tuku ze všech stran. Noky necháme okapat a pocukrujeme je moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept