Mražený krém (Parfait) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mražený krém (Parfait)
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10365 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
60 g | Cukr moučkový |
0,3 l | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Whisky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 567,9mg |
Draslík | 94,7mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Whisky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mražený krém (Parfait) postup přípravy receptu:
1 | Celá vejce se žloutkem a cukrem šleháme v misce nad vroucí vodní lázní v páře. Šleháme, až vznikne hustý krém. |
2 | Misku ponoříme do chladné vody a znovu šleháme, dokud nevychladne. |
3 | Krém ochutíme alkoholem a špetkou soli, opatrně smícháme s ušlehanou smetanou a naplníme do formiček. Necháme několik hodin v chladu. |