Recept

Knedlíky vařené v hrníčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 10395

Ingredience

400 ml Mléko polotučné
340 g Mouka pšeničná hrubá
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 563 kcal
Kilojoule 2 358kJ
23% Sacharidy 84 g
23% Tuky 17 g
5% Sodík 99 mg
31% Bílkoviny 17 g

Knedlíky vařené v hrníčku postup přípravy receptu:

1

V mléce rozmícháme žloutky, přidáme osolenou mouku, pevný sníh ušlehaný z bílků a žemle nakrájené na kostičky.

2

Hrnky vymažeme máslem a naplníme těstem do dvou třetin. Vložíme je do hrnce s vroucí vodou tak, aby hladina vody sahala do poloviny hrnků. Vaříme pod pokličkou 35-45 minut, dokud těsto nenabude.

3

Hrnky vyjmeme, knedlíky uvolníme od krajů pomocí nože, vyklopíme je a nití nakrájíme na plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept