Jehly z kuřecích jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehly z kuřecích jater
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10418 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Játra kuřecí |
6 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 462,2mg |
Draslík | 413,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Játra kuřecí, Olej stolní, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehly z kuřecích jater postup přípravy receptu:
1 | Omytá, odblaněná játra nakrájíme na stejné kousky. Slaninu nakrájíme na kostky a cibuli na kolečka. |
2 | Játra, slaninu a cibuli napichujeme střídavě na jehly. Osolíme, opepříme, potřeme olejem s prolisovaným česnekem a špetkou tymiánu. |
3 | Jehly rozložíme na grilovací rošt potřený olejem. Grilujeme asi 7 minut, jehly obrátíme, znovu potřeme olejem a grilujeme ještě 6 minut. |