Lité těsto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lité těsto
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 10479 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
40 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
12% Kalorie 230 kcal
Kilojoule 964kJ
9% Sacharidy 31 g
9% Tuky 7 g
16% Sodík 314 mg
22% Bílkoviny 12 g
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 247,3mg |
Draslík | 120,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lité těsto postup přípravy receptu:
1 | Do osolené mouky nalijeme vejce rozšlehaná v mléce a připravíme řidší těstíčko. |
2 | Přes vidličku nebo hrubé struhadlo lijeme těsto do vařícího vývaru a vaříme asi 4 minuty. |