Celerový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerový salát
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 1051 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
500 g | Celer bulvový |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Olej stolní |
6 ks | Pepř černý celý |
6 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 0,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cukr krupice, Olej stolní, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerový salát postup přípravy receptu:
1 | Celer oloupeme a nastrouháme na slabé plátky. |
2 | Zalijeme jej trochou vody, přidáme pepř a krátce povaříme. Jen doměkka, aby se nám nerozvařil. |
3 | Pak přidáme sůl, ocet a olej. |
4 | Dle chuti osladíme a vše dobře promícháme. Dáme vychladnout a můžeme podávat. |