Bramborový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 1052 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1000 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
4 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Zavináče |
Nutriční hodnoty jedné porce
14% Kalorie 275 kcal
Kilojoule 1 149kJ
10% Sacharidy 36 g
13% Tuky 10 g
11% Sodík 220 mg
22% Bílkoviny 13 g
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Ocet vinný, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Zavináče mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory ve slupce po zchladnutí oloupeme a nakrájíme na plátky. |
2 | Promícháme je s jemně nakrájenou cibulí, na menší kousky rozkrájenou kyselou rybou a s olejem. |
3 | Okořeníme pepřem, solí a dle chuti přidáme ocet. |