Okoun na kmíně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okoun na kmíně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10556 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Kmín celý |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
8 ks | Okoun říční |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 176,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kmín celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Okoun říční, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okoun na kmíně postup přípravy receptu:
1 | Okouny spaříme horkou vodou a stáhneme kůži. Osolíme je, okmínujeme a poprášíme moukou. |
2 | Ryby zvolna opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách dorůžova a přendáme je na nahřátý talíř. |
3 | Vypečenou šťávu zalijeme vodou (nebo vývarem), přidáme jemně nakrájený pórek a povaříme. |
4 | Okouny na talíři přelijeme šťávou, pokapeme citronem a posypeme petrželkou. |