Pampeliškový salát se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pampeliškový salát se slaninou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10578 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
30 g | Anglická slanina |
4 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
500 g | Pampeliškové listy |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 5,1mg |
Draslík | 511,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,8mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Pampeliškové listy, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pampeliškový salát se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Pampeliškové listy dobře omyjeme a osušíme. |
2 | Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme ji. Přidáme ocet, sůl a přivedeme k varu. Zálivku necháme trochu vychladnout. |
3 | Vlažnou zálivku nalijeme na listy pampelišek, promícháme a ihned podáváme. |