Květákový salát s ředkvičkami a jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květákový salát s ředkvičkami a jablky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10596 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
10 g | Cukr krupice |
1 ks | Jablka |
1 ks | Květák |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
20 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Ředkvička |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 882,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 126,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Květák, Olej slunečnicový, Ořechy vlašské, Ředkvička, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květákový salát s ředkvičkami a jablky postup přípravy receptu:
1 | Očištěný květák rozebereme na malé růžičky a košťál nastrouháme. Ředkvičky nakrájíme na kolečka, jablka na kostičky a ořechy jemně nasekáme. |
2 | Vše smícháme se zálivkou připravenou z oleje, octa, cukru, soli, pepře a 3 lžic vody. |
3 | Ihned podáváme. |