Recept

Vepřové řízky na smetaně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10634

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
3 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Smetana 12% (konzumní)
30 g Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
400 g Vepřová kýta
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 341 kcal
Kilojoule 1 427kJ
1% Sacharidy 2 g
34% Tuky 25 g
6% Sodík 116 mg
35% Bílkoviny 20 g

Vepřové řízky na smetaně postup přípravy receptu:

1

Omytou kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme a osolíme.

2

Maso obalíme v mouce a opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Podlijeme vínem, 1dl vody a dusíme doměkka.

3

Měkké řízky podlijeme smetanou, přisolíme a okyselíme citronovou šťávou.

4

Podáváme s dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept