Hlávkový salát s mrkví a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát s mrkví a sýrem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10661 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Moravský bochník 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 470,9mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 6,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Sýr Moravský bochník 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkový salát s mrkví a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Omyté a okapané listy salátu natrháme na kousky. |
2 | Salátovou mísu vytřeme stroužkem česneku, přidáme připravený salát a na nudličky nastrouhanou mrkev a sýr. |
3 | Nakonec salát polijeme zálivkou z octa, oleje, soli a pepře. Dobře promícháme. |