Bramborové lokše s mákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové lokše s mákem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 10698 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
700 g | Brambory vařené ve slupce |
100 g | Cukr moučkový |
100 g | Mák mletý |
50 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Povidla švestková |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 892,5mg |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cukr moučkový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mák mletý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové lokše s mákem postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvařené ve slupce oloupeme a prolisujeme. Přidáme mouku, sůl a vypracujeme hladké těsto. |
2 | Na pomoučeném vále těsto rozválíme na dlouhý váleček, který nakrájíme na stejné dílky. Každý dílek rozválíme na lokšu (kulatou placku). |
3 | Lokše upečeme na rozehřáté plotýnce a potřeme je rozpuštěným máslem a povidly. Posypeme mákem, moučkovým cukrem a stočíme. |