Smažený pórek s bůčkem a sýrem v těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený pórek s bůčkem a sýrem v těstíčku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1092 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
250 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 ml | Olej stolní |
450 g | Pórek |
20 g | Sůl |
350 g | Sýr Eidam cihla 40% |
120 g | Vejce slepičí |
750 g | Vepřový bok uzený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 129,8mg |
Draslík | 375,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 58,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pórek, Sýr Eidam cihla 40%, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený pórek s bůčkem a sýrem v těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Očištěný a omytý bůček uvaříme doměkka, vykostíme jej a nakrájíme na plátky. |
2 | Pórek očistíme, omyjeme, spaříme a naporcujeme na kousky dlouhé asi 7cm. Podélně je rozřízneme na polovinu. |
3 | Sýr nakrájíme na plátky. Z vajec, mléka, prosáté mouky a soli připravíme husté těstíčko. Do rozříznutého pórku vložíme bůček a vše zabalíme do plátku sýru. Závitek spíchneme párátkem. |
4 | Nakonec závitky namáčíme do těstíčka a smažíme je v horkém oleji dozlatova. Po usmažení vyjmeme párátka. |