Jednoduchý recept

Plněné hovězí plátky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 10983

Ingredience

1 ks Cibule
400 g Hovězí maso zadní
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Slanina vepřová
3 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 248 kcal
Kilojoule 1 039kJ
2% Sacharidy 6 g
19% Tuky 14 g
13% Sodík 262 mg
42% Bílkoviny 24 g

Plněné hovězí plátky postup přípravy receptu:

1

Na pánvi vyškvaříme sklovitě slaninu, přidáme polovinu nakrájené cibule a osmahneme. Přisypeme nasucho opraženou strouhanku a necháme do ní vsáknout tuk ze slaniny. Směs dáme vychladnout.

2

Omyté maso nakrájíme na plátky, odblaníme a naklepeme. Každý plátek potřeme připravenou směsí a sepneme.

3

V kastrole na rozehřátém másle závitky opečeme. Potom přidáme zbylou cibuli a osmahneme ji. Dusíme mírně podlité a maso občas obrátíme.

4

Ke konci dušení zaprášíme hladkou moukou a povaříme a podle chuti osolíme.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami a dušenou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept