Omeleta s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s hráškem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 1099 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
150 g | Máslo čerstvé |
20 g | Sůl |
800 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 356,4mg |
Draslík | 157,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Rozmíchaná, mírně osolená vejce vlijeme do pánvičky s rozpuštěným máslem a necháme trochu zapéci. |
2 | Omeletu posypeme odkapaným hráškem, přeložíme na polovinu nebo zabalíme a krátce ji zapečeme v troubě. |
3 | Ihned podáváme. |