Recept

Klafoutis - zapečené třešně

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 11019

Ingredience

100 g Cukr moučkový
1 polévková lžíce Mandle plátky
100 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
20 ml Ocet Sherry
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
600 g Třešně
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 401 kcal
Kilojoule 1 680kJ
17% Sacharidy 59 g
19% Tuky 14 g
7% Sodík 132 mg
20% Bílkoviny 11 g

Klafoutis - zapečené třešně postup přípravy receptu:

1

Omyté třešně vložíme do máslem vymazaného pekáčku a posypeme plátky mandlí.

2

Vejce a cukr ušleháme do pěny, přidáme smetanu, mléko, mouku, sůl a vše dobře promícháme. Nakonec přidáme sherry.

3

Hotovým těstem zalijeme třešně a v horké troubě upečeme dozlatova.

4

Porce pocukrujeme a ozdobíme sirupem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept