Chlebový nákyp se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebový nákyp se sýrem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 11024 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
8 krajíc | Chléb toastový |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
100 g | Sýr Eidam uzený 45% |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 287,3mg |
Draslík | 164,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cibule, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40%, Sýr Eidam uzený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebový nákyp se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Toastový chléb nalámeme na kousky a zalijeme mlékem rozmíchaným s vejci, hořčicí, solí, pepřem a petrželkou. |
2 | Na oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme ji k namočenému chlebu a přimícháme nastrouhaný sýr a kostičky uzeného sýru. |
3 | Vše dáme do máslem vymazané zapékací mísy, pokapeme rozpuštěným máslem a v horké troubě zapečeme dozlatova. |