Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11036

Ingredience

2 ks Cibule
300 g Houby čerstvé
400 g Jáhly - loupané proso
1 špetka Kmín drcený
1 l Mléko polotučné
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 hrst Strouhanka
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 685 kcal
Kilojoule 2 868kJ
27% Sacharidy 95 g
29% Tuky 22 g
7% Sodík 147 mg
49% Bílkoviny 28 g

Houbový jáhelník postup přípravy receptu:

1

Osolené mléko uvedeme do varu, pomalu přisypeme jáhly a vaříme, až vznikne hustá kaše. Necháme ji vychladnout.

2

Na 2 lžících sádla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme plátky hub, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podusíme doměkka.

3

Do vychladlé kaše zamícháme houby, vejce a nasekanou petrželku. Podle potřeby osolíme a směs rozložíme do sádlem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku. V horké troubě zapečeme dozlatova.

4

Podáváme se zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept